en skattkista full av guld

publicerat i allmänt, före & efter, inspiration, känslor, prästegården;
idag fick vi massa dokument om prästgården som Andreas beställt från riksarkivet.. herregud så känslosamt det var att läsa. det är heelt fantastiskt hur mycket detta hus gått igenom under åren & jag lovar att dela med mig av mer så snart vi fått lite hjälp att tyda den vackra texten som syns i många av dokumenten. bara det liksom. handskrivna kvitton på precis allt som köptes när vår prästgård byggdes. handskrivna texter som någon för längesen suttit & skrivit. handskrivna texter som bevisar att vårt hus är över 150år gammalt. sånt får fjärilarna att virvla i hela kroppen på mig & jag vill bara veta mer & mer & mer. såå tacksam över vår fina prästgård 

hittade den här bilden när jag gick igenom mitt flöde på instagram.. tänk att huset såg ut så där när vi köpte det. & tänk så tur att vi blev fullkomligt förälskade i det trots det. 

(null)

den som söker skall finna

publicerat i allmänt;
hej alla ♡
 
som jag letat efter ett bord med svarvade ben & äntligen vann jag en auktion av ett för några veckor sedan. några dagar senare hade det skickats till deras lager i göteborg & vi åkte & hämtade det snart därefter.. nu är det äääntligen hemma & jag är så lycklig. tyvärr är det kanske något litet & stolarna passar inte ypperligt så vi får se om det får stanna i matsalen eller om det blir, som det faktiskt auktionerades ut som, två månbord. isåfall får jakten på det perfekta matsalsbordet fortsätta.. men så länge tänker jag bara vara huuuur nöjd som helst! lite längre fram ska jag eventuellt få på hjultrissor & sedan ska det målas men det får bli ett senare projekt!
 
 
visst är det heelt underbart?!
nu till nästa fundering.. om vi har kvar detta som matsalsbord.. vad för stolar skulle passa? 
ni får gärna dela med er av era idéer & tankar!

stök, byggdamm & stolthet

publicerat i allmänt, bibliotek, inspiration, matsal, prästegården, salong;

god kväll ♡
 
för nästan precis ett år sedan satte vi igång renoverandet av halva vår nedervåning.. det stora vardagsrummet/salongen, matsalen & biblioteket. här hade vi en klar vision vad vi ville göra, men bestämde oss, med tanke på att vi var höggravida & snart skulle få vårt tredje barn, att försöka ta det lugnt lugnt lugnt.. något som ju alltid är svårt med tanke på att man så gärna vill bli klar & med tanke på att jag avskyr stök & byggdamm! att renovera med tre barn, en hund & med en mamma (jag alltså) som inte mår riktigt hundra är inte optimalt & det var många gånger vi funderade på att lägga allt på is. tillslut blev det hur som helst färdigt & jag är så otroligt stolt över vårt verk & min sambos förmåga att verkligen göra allt så himla fint. de höga listerna, fiskbensparketten & den platsbygda bokhyllan i biblioteket är några av sakerna jag är otroligt glad över.. även det gamla parkettgolvet som slipades & behandlades med hårdvaxolja.. allt har han gjort (med lite hjälp från vänner & bekanta)!
 
vid ett senare tillfälle har jag tänkt göra separata inlägg för de olika rummen med före- & efterbilder, men har ni några frågor redan nu får ni jättegärna ställa dem här, på instagram (@emeliesvackra) eller via min mail. Har ni några önskemål på inlägg & vad ni vill se mer av får ni jättegärna dela med er.. bara roligt att höra vad ni är intresserade av att läsa om!

till att börja med bjuder jag på några foton över dessa rum sedan färdigställandet.. matsalen hade jag dåligt med foton i sin helhet insåg jag just så det får jag komplettera med i ett annat inlägg! 
 
biblioteket:
 
höga lister överallt:
 
matsalen:
(null)

salong/vardagsrum:
 
  
 
nu blir det fotboll.. kom igen nu Sverige!!
ha en riktigt fin kväll allesammans ♡