ill wake up in a bouquet of flowers every day

publicerat i allmänt;
hej fina ni!
 
roligt att ni är så många som kikar in emellanåt.. ni är alla hjärtligt välkomna!
 
det allra första rummet vi gjorde i ordning när vi fick tillgång till prästgården var vårt sovrum & då gjorde vi det ganska "enkelt" för oss & brydde oss inte om att byta lister & foder. nu har det blivit dags att göra ordning rummet "på riktigt" & denna gång är tanken att vi ska lägga in ett nytt, ljusare golv.. skapa höga lister & byta ut foder.. givetvis ska vi också sätta upp en ny tapet & jag är ju barnsligt förtjust i william morris & när jag för första gången såg "chrysanthemum toile" var jag helt säker på att vi skulle ha den någonstans i vårt hus.. den är så fantastiskt vacker! längtar så himla mycket till den kommer upp på väggen & lovar att uppdatera er ännu mer härinne av renoveringsprocessen!
 
älskar färgskalan & mönstret.. hur ljuvlig?!
 
 
 

the beauty of my future garden

publicerat i allmänt;
 
även om jag älskar blommor har intresset för trädgård aldrig riktigt infunnit sig hos mig. min sambo, däremot, älskar allt som har med trädgårdsarbete att göra & han skulle kunna lägga ner all sin lediga tid att rensa & fixa. kanske har mitt ointresse att göra med att jag velat renovera färdigt vår prästgård invändigt innan vi påbörjar vår "riktigt" renovering utomhus.. för nu börjar jag känna att intresset smyger sig på. vi är ju inte helt färdiga på insidan än (blir man nånsin det?), men jag känner mig numera tillfreds med det vi åstadkommit så här långt. nu vill jag sätta massa pionbuskar, hortensia & viburnum i trädgården. fylla på vår vackra syrénhäck & skapa en köksträdgård med pallkragar fyllda med diverse kryddor & rotfrukter. dock har jag svårt att placera ut var någonstans vi ska böra i vår enorma trädgårds. jag vill så gärna att det ska finnas en röd tråd genom allt & inte bara placera ut växter lite här & där.. har ni några tips? 
 
det här är ju drömmen.. en ljuvlig drös vit hortensia
 
& hortensia i blått.. helt fantastiskt!
 
pioner, min absoluta favoritblomma.. vill ha massa vita varianter!
 
& en relativt nyfunnen favorit.. viburnum.
 
 
& som sagt.. ge mig gärna tipsa vad gäller allt inom trädgård! var ska man placera dessa vackra buskar & blommor för att de ska trivas allra bäst? har du en favorit i din trädgård eller en växt du drömmer om? 
 
(fotona har jag funnit på pinterest & plantopedia.. om du vet mer specifik källa få du gärna uppge den)
 

afternoon tea & beautiful porcelain

publicerat i allmänt;
inlägg i samarbete med ByBinett.se
 
jag har alltid tyckt det låter så himla mysigt när folk säger att de strosar runt hemma med en kopp kaffe medan bebis sussar sött någonstans nära intill.. så när jag blev gravid med vårt första barn, Alfred, tänkte jag att det var dags att ge kaffedrickandet en chans.. på mammaträffar dracks kaffe hej vilt men det blev liksom aldrig av att jag smakade.. när jag sedan träffade min fina vän Hanny genom en sådan grupp & hon heller inte drack kaffe växte en ny kärlek fram.. den till te! tidigare hade jag kunnat dricka det någon gång lite då & då & då mer för att vara lite trevlig när det erbjöds.. men nu.. jag älskar det! inte mycket som går upp mot en kopp riktigt varmt te & surpla på en lång stund i soffan.. så lugnande & så mysigt & än bättre när man serverar det i vackert porslin likt detta från Bybinett.. 
 
 
 
märket heter Potteryjo & jag har numera en hel uppsättning tallrikar & skålar & nu detta fantastiska te-set som finns här.. fram till & med fredag erbjuder dessutom Bybinett mina följare/läsare 15% rabatt på hela sortimentet.. uppge bara "EMELIESVACKRA" i kassan så dras rabatten av!